Vissza a nyitó oldalra Üdvözöljük! 28. Ergonómiai Nyári Egyetem

Ergonómia világa > küldetés

Ergonómia az a tudomány, amely az emberek és egy rendszer más elemei közötti interakciók tanulmányozásával foglalkozik, és az a mesterség, amely elméleti alapelveket, adatokat és módszereket alkalmaz a tervezésben, annak érdekében, hogy optimalizálja az emberi jólétet és az egész rendszer teljesítményét. Az ergonómusok hozzájárulnak a munkafeladatok, munkakörök, termékek, környezet és rendszerek megtervezéséhez és értékeléséhez azzal a céllal, hogy kompatibilissé tegyék az emberek szükségleteivel, képességeivel s korlátival.?

ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszerrel működő DSGI Ergonómiai Mérnöki Iroda Kft-t azzal a céllal alapítottuk, hogy az ergonómiai elméleti ismereteinket és gyakorlati tapasztalatainkat a hazai termelő és szolgáltató vállalkozások szolgálatába állítsuk. Az ergonómia számunkra folytonos kihívást jelent, melynek célja megteremteni az ember és az általa alkotott környezet harmóniáját.

Az ergonómia olyan megközelítésmód, mely az embert és a tevékenységet befolyásoló összes lényeges - környezetre, munka- és fogyasztási eszközre, informatikai rendszerek kezelői felületére vonatkozó - jellemzőt együttesen kezeli, és elsősorban a tárgyi és munkaszervezési környezet megváltoztatásával keresi az optimumot.

Az ergonómiai ismeretek alkalmazásának csak egyik részeredménye a dolgozói vagy felhasználói elégedettség javulása, emellett a vizsgált rendszer biztonságosabbá válik, növekszik hatékonysága, javul a minősége.

E négy fő tevékenységünk mellett regisztrált felnőttképzést is tartunk a következő területeken:

  • Szoftver-ergonómiai tanfolyam fejlesztők részére
  • Termék-ergonómiai tanfolyam fejlesztők részére
  •  Munkahelyek ergonómiai kialakítása tanfolyam

Tevékenységünkhöz szakmai hátteret nyújt:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

  • Magyar Ergonómiai Társaság (MET)

  • Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Egyesület (MATE)

Dr. Szabó Gyula
ügyvezető igazgató

Irodánkban jelenleg az alábbi területekkel foglalkozunk:

munkatársaink

Cégünk munkatársai többségében fiatal, dinamikus és kreatív mérnökök, szakértők, tanárok, pszichológusok, egyetemi és főiskolai oktatók, tudományos társaságok tagjai. Projektorientált teamekben dolgozunk, hogy minél jobban megfeleljünk az adott feladatokhoz szükséges képességeknek.

Ergonómia világa > küldetés