Vissza a nyitó oldalra Üdvözöljük! 28. Ergonómiai Nyári Egyetem

Ergonómia világa > hírek, újdonságok > munkahely-ergonómia > Hódít a CERA

Hódít a CERA

Egyre többen ismerik, és örömmel használják az Összetett Ergonómiai Kockázatbecslést.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Ergonómiai laboratóriumában a testtartásból, az erőkifejtésből, a kézi anyagmozgatásból, illetve az ismétlődő mozdulatokból eredő fizikai terhelés kockázatainak minőségi és mennyiségi megítélésére használható eszközök és módszerek felkutatására, és adaptálására kerül sor.

A munkavédelem, az ergonómia olyan szakterület, melyben az elmélet és a szakmai tapasztalat együttesen vezethet eredményre, ezért a kutatásban az ország különböző intézményeiben dolgozó kutatók mellett a munkavédelmet értéknek tartó és magas szinten művelő vállalkozások gyakorló szakemberei is részt vesznek. A CERA kidolgozásával az volt a célunk, hogy az ergonómiában kevéssé járatos munkabiztonsági szakemberek is könnyen és hatékonyan tudják a különböző jellegű ergonómiai kockázatokat azonosítani.

Különböző ergonómiai kockázatbecslő eszközöket dolgozunk ki, a mikrovállalkozások számára is elérhető egyszerű értékelő lapoktól kezdve a modern, 3D képalkotáson alapuló, minősített ergonómiai szakemberek által használható számítógéppel támogatott módszerekig.

Kérjük, tájékozódjon a munkával kapcsolatos váz- és izomrendszeri megbetegedésekről, ismerje meg kutatási módszerünket, sajátítsa el a kockázatbecsléshez kidolgozott rendszerünket, váljon a módszer fejlesztésében közreműködő közösség részévé, és tegyen ön is a munkával kapcsolatos váz- és izomrendszeri megbetegedések visszaszorításáért saját munkahelyén.

Az összetett ergonómiai kockázatbecslés a fizikai munkavégzés során a testhelyzetből, erőkifejtésből, a kézi anyagmozgatásból, illetve az ismétlődő mozdulatokból eredő fizikai terhelés kockázatainak minőségi és mennyiségi megítélésére használható módszer.

A CERA értékelés módszertani megbízhatóságát az alapul vett szabványi háttér alapozza meg.

Mélyedjen el! Irány a tudásbázis!

    Ergonómia világa > hírek, újdonságok > munkahely-ergonómia > Hódít a CERA